+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) (3)

Al zolang als ik mij kan herinneren heb ik buikpijn, een opgeblazen gevoel en een slechte stoelgang. Na vele bezoeken aan de huisarts als tiener, jonge vrouw en moeder werd ik naar huis gestuurd met de mededeling: “je zal er mee moeten leren leven”.
Veel bewegen, op je voeding letten, en vezels eten. Nou daar doe je het dan maar mee. Zo heb ik inderdaad leren omgaan met mijn buikpijn tot vorig jaar. Ineens kreeg ik hevige aanvallen en had zoveel pijn dat het onhoudbaar was. Aangezien het in een griepperiode opkwam werd ik wederom naar huis gestuurd met “ziek maar uit”. Ik voelde dat het iets anders was en dat bleek ook zo weken later. Ik had een bacterie en werd eindelijk behandeld. Nou gaat het wel weer, denk je dan, maar niets van dat alles was waar. Ik heb ziekenhuis in en uit gelopen om allerlei onderzoeken te ondergaan. Daar kwam helaas of gelukkig niets uit. Ik was teneinde raad want waar heb ik dan zo’n buikpijn van. Je gaat bijna denken dat het tussen je oren zit. Inmiddels had ik ook al wat alternatieve geneeswijze geprobeerd maar dat sloeg niet aan.
Totdat ik een uitzending zag over Ayurveda waarin Etienne Premdani vertelde over zijn manier van behandelen. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en zo werd mijn wereld verrijkt met Ayurveda.
Ik werd warm ontvangen en direct met allerlei vragen bestookt over mijn klachten. Etienne zei dat hij mij wel kon behandelen en mijn buikpijn kon verzachten dan wel kon laten verdwijnen. Je moet ontgiften was zijn advies en mediteren. Uit de Levend Bloed Analyse bleek duidelijk dat het bloed niet goed was. Al deze gegevens krijg je ook mee naar huis. Er werd diezelfde dag een darmspoeling gedaan en ik kreeg allerlei kruiden en oliën mee naar huis. Er werd voor mij een programma en dieet opgesteld. Eigenlijk is het geen dieet, maar een voedingscorrectie zei Etienne. Ook kreeg ik de mededeling dat ik stress moet vermijden want dat is een boosdoener voor Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
Na een aantal weken van rust en regelmaat en je verdiepen in Ayurveda en tot jezelf komen ben ik van de buikpijn af. Inmiddels heb ik 7 darmspoelingen achter de rug, en twee gesprekken verder met Etienne voelde ik mij weer een ander mens. Tijdens het derde gesprek met Etienne is er weer bloed geprikt en dat zag er zoveel beter uit. Nog niet helemaal op orde maar ik ben op de goede weg. Nu ben ik in de fase dat ik energiekruiden krijg ondanks dat het ontgiften nog niet helemaal klaar is maar mijn energie-level is al veel beter.
Ik kan iedereen die buikpijn heeft, moe en futloos is maar bij wie met onderzoek niets te vinden is, deze manier van behandelen aanraden. Het is zo geruststellend dat je geen medicijnen slikt waar je de inhoud niet van kent maar kruiden inneemt die helemaal plantaardig zijn. Olie opsmeert die voor veel kwalen goed is en vooral de darmspoeling, die veel leed verzacht. Het is voor ieder mens goed om zo’n spoeling te ondergaan want er zit zoveel plaque op je darmen dat, zonder dat je het weet, invloed heeft op je leven. Weer een gelukkig mens!

WhatsApp chat