Biedt het poetsen met Neem takje je krachtiger tanden en tandvlees?

Biedt het poetsen met Neem takje je krachtiger tanden en tandvlees?

Neem (uitspraak Niem) of Azaridachta Indica heeft een speciale plaats in Indiaase huishoudens. Van onze huid, haarverzorging tot helende verwondingen, Neem wordt op ontelbare manieren gebruikt en is echt een van de beste geschenken die India de westerse wereld te bieden heeft. De liefdesrelatie van India met het bittere wonder gaat meer dan duizend jaar terug. In de Ayurveda is Neem een ​​van de meest gewaardeerde kruiden. De geneeskrachtige en helende eigenschappen van Neem zijn snel een onderwerp van belang geworden voor het westen nu ook. In het boek ‘Home Doctor: Natural Healing With Herbs, Speciments And Spices’, Dr. P.S. Phadke schrijft: “Elk deel van deze boom wordt gebruikt en heeft antiseptische eigenschappen.” Speciale oliën bereid uit de bladeren en zaden worden gebruikt voor de behandeling van lepra en andere huidziekten zoals eczeem, ringworm en schurft roos wordt genezen door water te gebruiken met Neem-bladeren als de tere tak van de boom wordt gebruikt als tandenborstel om de tanden schoon te maken. De bladeren, vruchten en de schors worden gebruikt voor de behandeling van koorts, keelpijn, oorpijn, aften, gingivitis, cholera, darmwormen … puistjes, haar problemen en luizen. ”

Hoe werkt het Neem takje als een tandenborstel?

Een van de meest ingenieuze toepassingen van de Neemplant is zijn gebruik in mondverzorging en hygiëne. Als je in India bent opgegroeid, heb je misschien veel mensen gezien die een neemtakje gebruiken om ‘s morgens hun tanden te poetsen. Veel mensen beginnen hun dag nog steeds met neem datun. Voor niet-ingewijden, hier is hoe het werkt. Je zou op het einde van een neemstok tot een centimeter moeten kauwen. Kauw tot het takje in haartjes snijdt. U kunt deze tak gebruiken om langs uw tanden te wrijven zoals bij een conventionele borstel.

Voordelen van het poetsen van je tanden met Neemtakje?

“Neem heeft sterke antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen, daarom is de praktijk van het tandenpoetsen met Neem datun nog steeds zo populair in het binnenland van India”, zegt voedingsdeskundige dr. Rupali Datta. De traditionele praktijk is ook effectief in het bestrijden van ziektekiemen, het in stand houden van de alkalische niveaus in je speeksel, het tegenhouden van bacteriën, het behandelen van gezwollen tandvlees, het voorkomen van tandplak en het geven van wittere tanden.

De studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Pharmacognosy Review’ met de naam ‘Azadirachta Indica: Een kruiden Panacee in de tandheelkunde – Een update,’ merkt op dat “Neem schors wordt gebruikt als een actief ingrediënt in een aantal tandpasta’s en tandpoeders. -bacteriële eigenschappen; het is best nuttig in de tandheelkunde voor het genezen van gingivale problemen en het behouden van de mondgezondheid op een natuurlijke manier. Neemtakjes worden gebruikt als orale deodorant, kiespijnverlichter en voor het reinigen van tanden. ”

Wat zijn de bestanddelen van het neemtakje die het zo effectief maken?

Neem heeft fytochemische bestanddelen zoals nimbidine, nimbine, nimbolide, azadirachtine, galluszuur, epicatechine, catechine en margolon. Het belangrijkste actieve bestanddeel van neem is azadirachtin, wat een effectief antimicrobieel middel is dat helpt de kiemen en bacteriën op een afstand te houden. De extracten die in neemtakje aanwezig zijn, kunnen ook plaquevorming helpen voorkomen. Als u niet dagelijks poetst, zou uw tandglazuur de afzetting van plaque beginnen te zien.

Volgens de studie gepubliceerd in Pharmacognosy Review “waterig extract van neem-stick en het met gallotannine verrijkte extract van Melaphis chinensis inhibeerde onoplosbare glucan-synthese en resulteerde in bacteriële aggregatie. Het vermindert het vermogen van streptokokken om tandoppervlakken te koloniseren.”

Het borstelen van de tak laat een klein kwantum van neemolie vrij. Neem olie en zijn sterke antibacteriële activiteit is een veel voorkomend bestanddeel van tandpasta. Het is bekend om tandplak effectief te behandelen.
Naast de neemtakjes kan het kauwen op wat neembladeren ook wonderen doen voor je mondgezondheid. Het kan helpen om het alkalische niveau van uw speeksel te handhaven. Het is ook effectief tegen plaquevorming en tandvleesinfecties.

Als er een neemboom rond je omgeving is, kun je het takje zelf breken en beginnen met kauwen. Was het goed voor gebruik. Voordat je je tanden kunt poetsen met de tak, kun je ook een mengsel van zout en mosterdolie aanbrengen. Er wordt gezegd dat de combinatie van zout en mosterdolie tanden en tandvlees versterkt.

WhatsApp chat