+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Artrose (1)

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik zo’n pijn in mijn nek en hoofd dat ik niet wist waar ik het moest zoeken. Naar de dokter, in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De foto’s wezen uit dat er artrose zit in mijn bovenste twee nekwervels. Artrose in mijn handen. Dat laatste wist ik al langer… Het advies van de huisarts was: Neem maar een pijnstiller. Het hoort bij je leeftijd, slijtage…. Ik besloot om het advies naast me neer te leggen en mijn verdere opties te onderzoeken. Na een zoektocht kwam ik terecht op de site van Ayurveda-Nederland.
Wat sprak me het meest aan:
• Een benadering die gericht is op de oorzaak van de pijn.
• Actieve eigen bijdrage aan het genezingsproces.
• Een Levend Bloed Analyse om het proces te volgen.

Er volgde een intensieve periode van 10 weken waarin ik naar de kliniek in Olst reed voor een darmspoeling en een NAET allergietest. Tegelijkertijd begon ik met Bikram yoga. Bikram yoga doe je bij een temperatuur van 40 graden waarbij spieren en gewrichten soepel worden en je jezelf gemakkelijker kunt bewegen. Bovendien transpireer je en hierdoor kunnen afvalstoffen zich gemakkelijk verwijderen uit je lichaam.
In zijn praktijk heeft Etienne Premdani een bordje staan: Patient: “I’m looking for a good dokter”, Dokter: “I’m looking for a good patient”. Dat sprak me aan. Het belangrijke advies dat ik meekreeg was op het gebied van voeding. Nu was ik daar al zeer kritisch mee bezig. Echter, het ging verder dan dat. Het vroeg aanpassing en discipline. Ik besloot om ‘ervoor te gaan’ en ‘a good patient’ te zijn!!! Het resultaat bleek geweldig.
Na 10 weken volgde een nieuwe Levend Bloed Analyse.
Het plaatje van het bloed onder de microscoop zag er gezond uit: ik dacht eerst dat het een plaatje was van ‘anoniem’ gezond bloed. Het bleek mijn bloed te zijn wat Etienne zojuist had afgenomen…
Wat ik zag, klopte met wat ik voel:
• Ik kan mijn nek weer soepel bewegen.
• Ik word niet meer wakker van pijn in mijn handen.
• Ik voel veel meer ruimte in mijn hoofd.
• Ik voel me veel fitter en ervaar veel meer energie.

Een sprookje? Nee, de werkelijkheid, mijn werkelijkheid! Hiervoor is een goede dokter nodig en het vraagt ook wat van je als patiënt. Wat heb je over voor je lijf, gezondheid en welbevinden???
Ik blijf doorgaan met aangepaste voeding en Bikram yoga. Bovendien ga ik één keer per kwartaal voor een “onderhoudsbeurt”. Dat houdt in: Levend Bloed Analyse, darmspoeling, allergietest en Pancha-Karma.
Dat laatste is pure verwennerij en voelt zo goed!

WhatsApp chat