Afvallen: 6 Ayurvedische Remedies om buikvet te verwijderen

6 Ayurvedische Remedies om buikvet te verwijderen

Wie zou niet van het idee houden om een ​​platte buik te hebben? Wel, we doen het allemaal. Het valt niet te ontkennen dat buikvet een van de moeilijkste onderdelen is om van af te komen. Echter, Ayurveda heeft een aantal geweldige remedies om niet alleen het hardnekkige vet uit de buik te verwijderen, maar biedt ook natuurlijke manieren om holistisch gewicht te verminderen. Ayurveda gelooft dat u de neiging hebt om aan te komen door de factoren zoals afwezigheid van lichaamsbeweging, overmatig slapen, ongezond eten en een manier van leven. Al deze factoren verbinden zich met elkaar, wat leidt tot deze specifieke toestand van vetophoping of obesitas, vooral rond het buikgebied. Volgens Ayurveda wordt obesitas beschouwd als een stoornis van het vetweefsel en het metabolisme. In deze toestand nemen de vetweefsels toe en blokkeren alle kanalen in het spijsverteringsstelsel, wat verder tot gewichtstoename leidt.
Ayurveda suggereert een paar natuurlijke en kruidenremedies die kunnen helpen bij het verwijderen van buikvet. Elk kruid dat het metabolisme kan verhogen, is nuttig bij het verwijderen van buikvet. De meeste kruiden zoals zwarte peper en gember helpen ook bij het verminderen van vet. Het wordt aanbevolen om warm water te drinken om de spijsvertering te stimuleren. Mensen die koud water drinken, hebben moeite met het verminderen van vet. ” We kunnen niet genoeg benadrukken dat u deze middelen moet combineren met oefeningen en een gezond dieet om gewicht te verliezen.

1. Methi (fenegriek)

Geladen met tal van voordelen voor de gezondheid, is fenegriek of methi bekend om te helpen efficiënt af te vallen. Het ondersteunt de spijsvertering, die essentieel is bij het afwerpen van kilo’s. Galactomannan, een in water oplosbaar bestanddeel dat in methi wordt aangetroffen, helpt uw onbedwingbare trek te beteugelen en houdt u langer vol. Bovendien helpt het ook de stofwisselingssnelheid van het lichaam te verhogen. Het enige wat u hoeft te doen is sommige methi-zaden te roosteren en ze fijn te malen in een vijzel en stamper. Neem wat poeder in met water ‘s morgens op de lege maag. U kunt de zaden ook een nacht laten weken in water. Drink het water en kauw de geweekte zaden op een lege maag.

2. Guggul (Commiphora Mukul)

Guggul is een kruidengeneesmiddel dat al lang wordt gebruikt in verschillende Ayurvedische geneesmiddelen. Guggul bevat een plantensterol, bekend als guggulsterone, waarvan wordt gezegd dat het gewichtsverlies bevordert door het metabolisme van het lichaam te stimuleren. Bovendien staat het ook bekend als een natuurlijk cholesterolverlagend kruid. Guggul-thee is op vele manieren effectief.

3. Vijaysar (Pterocarpus Marsupium)

Vijaysar is een loofboom, waarvan de schors wordt gebruikt in verschillende Ayurvedische medicijnen om diabetes en obesitas te beheersen. Vijaysar zou vetverlagende eigenschappen hebben die helpen om dat hardnekkige buikvet kwijt te raken. Bovendien worden de hars en schors gebruikt om een gezond spijsverteringsstelsel te garanderen. U zou een kopje kruidenthee kunnen drinken met behulp van vijaysar om effectieve resultaten te krijgen.

4. Triphala

Triphala helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en verjongt het spijsverteringsstelsel. Triphala is een oude bereiding gemaakt van drie gedroogde vruchten, waaronder amalaki (amla), bibhitaki en haritaki, die allemaal reinigende en verjongende eigenschappen hebben. Ayurvedische deskundigen adviseren om triphala churna in warm water te nemen, minstens twee uur na het eten en een half uur voor het ontbijt.

5. Punarnava (Boerrrhavia Diffusa)

Het is bekend dat Punarnava effectief is in het proces van gewichtsverlies. De diuretische eigenschappen ervan helpen de nier en de urineblaas beter te functioneren, wat verder helpt bij het wegspoelen van gifstoffen uit het lichaam zonder het verlies van essentiële mineralen zoals kalium en elektrolyten. Het helpt ook om de kans op waterretentie te verminderen, wat gewichtstoename kan veroorzaken. Als alternatief kan het ook helpen om spijsverteringsproblemen zoals constipatie te beheersen en op een gezonde manier te helpen af te vallen. U kunt punarnava-thee drinken om het gewicht effectief te verminderen.

6. Dalchini (kaneel)

Dalchini of kaneel helpt bij het stimuleren van het metabolisme van het lichaam, wat verder helpt bij het verwijderen van het buikvet. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Science en Vitaminology, cinnamaldehyde in kaneel gestimuleerd metabolisme van het vet viscerale weefsel, wat betekent dat het nuttig kan zijn bij het verwijderen van buikvet. Drink ‘s ochtends een kopje kaneelthee of zoals anders aangegeven.
WhatsApp chat